Diablo version 1.10

След доста време слухове и раздувки, двуразово бета тестване (първо closed beta test и после публичен) на харддисковете на диаболистите най-накрая се инсталира версия 1.10 на Diablo. Да ни е честит! ;] Нещото, което първо прави впечатление, е огромният размер на Patch.txt, кoйто се появява в директорията на играта. Само частта за Major Bugs в него e oкoло 3 печатни страници! Абзацът за Enhancements and other changes е доста по-дълъг, а изчитането на промените на всеки клас герои поотделно отнема поне половин час! Затова на тези две страници ще се опитам да опиша новите и интересни неща и тези, които наистина са важни.

Най-интригуващото и интересно нещо е новият тип герой, който се появява с 1.10. За него се изговориха много думи още при затворения бета тест и предполагам, че всеки диабло фен вече има поне един такъв. Ако не сте разбрали обаче още какво е това, най-синтезираният отговор е: Когато правите нов герой, ви се предлага още една опция - Ladder Character. Toзи тип герой има няколко допълнения. Той може да бъде от всеки клас (варварин, магьосница, друид и т.н.), може да е Soft- или Hardcore. Oбаче с него се играе на сезони с неопределена продължителност (засега неизвестно колко дълга). За него още са предвидени екстри, невъзможни за неладер героите - превръщане на три броя от всяка руна през хорадрическия куб (важи дори и правене на 3 Cham в 1 Zod!), специфични рунически думи и предмети и още много екстри. Дали това е най-правилният подход, изразих личното си мнение в едиториъла на PC Mania 08/2003. Искам само да допълня, че в момента неладер игрите са доста по-малко...

Другата екстра е валидна за всеки вид, клас и тип герои. Това е synergy (взаимозависимост) на скиловете. Тя представлява “закачане” на по-ниските умения със по-високите. Например при варварина, щом сложите една точка на Double Swing, към Frenzy се добавят автоматично 8% damage! Така е с почти всички умения на всички герои! Това на практика ви дава реален шанс да опитате всякакви варианти на развитие на различните герои с цел да установите коя синегрия как действа и колко е ефективна.

Поредната много атрактивна новост е така нареченият New World Event. Това “събитие” се случва след продаване на NPC на определено количество Stone Of Jordan (най-масово дубликирания уникален пръстен още от времето на Diablo Classic). Тогава в някоя игра се появява Diablo клонинг. Дали вие или някой от играта в която сте, е продал SoJ-oве или не, дали сте на Hell, Nightmare или Normal, с Ladder герои играете или не - това няма значение. Видян е дори и в Diablo II Classic! Просто кaкто играете, на екрана ви се появява съобщението:

Diablo Walks The Earth

Този клонинг има 95% резистентност към Fire, Cold, Lightning, Poison и Physical Damage, много висок блок рейтинг, невероятно бързо възстановяване на “здравето”. Освен това той каства друидското умение Armageddon и няма нищо общо с батко си от края на Act 4. И, разбира се, тази гад притежава огромно количество hit points. Демек е почти неубиваем! :) Но поне си струва да опитате, защото тази твар единствена в играта може да пусне друга новост - уникалния малък чарм Аnnihilus, който ви дава +1 To All Skills, +10-20 To All Attributes, All Resistances +10-20, +5-10% To Experience Gained! Обаче и това не е сигурно. Играчи споделиха, че след едночасови битки с UberDiablo, не са получили като награда дори и един Heal Potion!

Приятна новост е великолепната система за защита от потрошени и дубликирани предмети предмети - нещо, което трябваше да стане много по-рано. Сега просто се появявате в игра с ментето и за секунди то изчезва безвъзвратно!

Друга екстра, дошла с 1.10, са новите над 100 уникални предмети, 29 от които обаче са Ladder Only. Принципът е следният - високите класове предмети, които имаха само магическа версия, сега цъфват като уникални! Например Matriarchal Bow, Spear и Javelin, Colossus Crossbow, Balrog Blade, Shadow Plate и Sacred Plate броните досега бяха само сини или от комплект. След 1.10 вече имат и unique вариант! Има добавени и class spefiffic предмети, които са с размазващи способности и са направени на принципа: "за всеки герой по нещо и то от сърце!"

Добавени са два unique амулетa и три нови уникални пръстена, на които има и умения! Пръстенът Wisp Projector дава Level 2 Oak Sage, Level 5 Heart of Wolverinе и Level 7 Spirit of Barbs, а амулетът Seraph's Hymn е с Level 22 IronGolem и Level 12 Iron Maiden! Да не говорим за останалите им статистики...

 

Източник : pcmania.bg