Diablo 2 Ver. 1.08 - Lord of Changes

Както игрите променят компютърния свят, така и пачовете променят самите игри. В някои случаи се коригират само графични бъгове, в други - проблемите с новия хардуер, в трети се добавят екстри или се оправя балансът на силите. Има обаче пачове, които изцяло променят и геймплея. Такъв е случая с версия 1.08 на Diablo II. Този пач прави драстични корекции в персонажите и техните "противнци", което от своя страна води рефлектира и върху цялата игра.

Гадините

Първата и най-неприятна изненада са имунизираните чудовища, особено неуязвимите при физическа атака. Рязко нараства и броя на гадините, които проявяват учудваща интелигентност и синхрон в действията си. Значително са засилени специалните им умения и аури. Добрата новина е, че босовете, които се телепортират, не могат да възстановяват здравето си до безкрай. Най-лошата всет се нарича Stone Skin.

Доста по-драстична е разликата при преминаването от Normal на Nightmare и Hell. При най-високата трудност петият град е предизвикателство и за най-опитните играчи. На пръв поглед, многото нови супер силни оръжия, възможността за комбинации с jewels, камъни, руни, както и мощните чармове създават изманото усещане, че чудовищата ще мрат като гниди. Но уви, това не е съвсем вярно - твърде често ще виждате неприятния траурен надпис на екрана и ще ходите да си търсите трупa, губейки пари и натрупан опит. Тук обаче ви чака поредна новина, която този път е добра: при пребъркването трупа и прибиранети на екипировката се връща и част от експириънса.

Само внимателното, тактически обмислено отиграване на ситуациите, ще ви доведе до успешен край. Вероятноста да срещнете практически неубиваема гадина вече е реалност. Оказва се, че тежестта на играта е преместена в посока към мултиплеъра (Battle.net или LAN Game). Независимо че противниците стават много по-силни, комбинацията от уменията на двама или повече герои, може да доведе до ефективен прогрес играта. Много често това се оказва единственият вариант! Всеизвестен факт е, че напреднал играч може да издърпа новаци много напред, без те да изпълнявват всички куестове и подкуестове.

Другото ново нещо е рязко нарастналата роля на real time-елементите в играта. до голяма степен изхода на битката зависи от това къде и как ще подхванете дадена битка или от разположението на бойците и противниците по екрана.

Персонажите
Започвам с Barbarian-а, който е мой фаворит. Ако имате герой с развит Whirlwind и сте наблягали почти само на това умение, нямате много голям избор - най-добре е да го архивирате, да го запишете на дискета за личната ви колекция и да започнете от начало. Може да звучи малко пресилено, но е факт. Whirlwind-а просто не е това, което беше. Докато преди това умение беше почти универсално, във версия 1.08 то е с толкова слаба стъпка, че на 16-то ниво дава по-малко + dm, отколкото Frenzy на първи левъл. Разбира се, това е балансирано - умението Frenzy е безумно силно. На първо ниво то е с продължителност 6 секунди като дава Damage +90%, Attack +100, Attack Speed 7 % и Walk/Run Speed 47%. Взема САМО ТРИ точки мана и на практика е като без пари. А имайки предвид, че Frenzy е с Required Level 24 (маната ви ще е много), и изисква развитие само на Double Swing и Trow Weapon, направо става най-полезното умение.

Друга "дребна", промяна е в Berserk-a. Вече започва с MAGIC DAMAGE +150 като начало и е едиственото умение, предназначено за бой срещу физически неуязвими противници. Другите промени по Barbarian-а са при така наречените War Cries. Te стават направо задължителни и затова ги качете на бързи клавиши. Ако премате съвети - Barbarian-a трябва да играе с 2 оръжия, да набляга на Frenzy и да е добре "навикан".

Sorceress
Tова беше, и все още е, героинята с магиите. Проблем за нея са гадовете, които са имунизрани срещу определен вид заклинания. Това това задължително развитие и на трите магически школи (Fire, Lighting и Cold). Като се добави и това, че героинята не може да cast-ва, преди да е свършила предишния cast, имам усещането, че нещо не е наред...

 

Източник : pcmania.bg